Jeg har sagt at jeg skal legge inn noen matoppskrifter også, så her kommer en av mine favoritter! Sursøt kylling eller svinekjøtt med ris og grønnsaker. Denne laget jeg som et matprosjekt på barneskolen en gang faktisk. Og siden da har jeg prøvd og feilet litt til jeg kom frem til den aller beste oppskriften :)
Denne oppskriften holder til ca. 4 personer.
Denne oppskriften holder til ca. 4 personer.
400-500 gr kyllingfilet
1 gul løk, grovhakket
2 bokser ananas m/ saus
1/2 ts hakket hvitløk
1 gulrot, strimlet
evt. 1/2 brokkoli
Sursøt saus:
2 dl sukker
2 dl ketchup
1 ts lys eddik
1/2 ts salt
Marinade:
2 eggeplommer
2 ss maizena
1 ss soyasaus
ca. 8 ss maizena til vending
Slik gjør du:
Del kjøttet i passe biter. Bland sammen eggeplommer, soyasaus og 2 ss maizena. Hell dette over kjøttet og bland godt! Sett dette til side en stund og begynn med sausen. Bland sammen sukker, ananasjuice og ketchup, tilsett så eddik og salt. Juster sukker og eddik etter behov.
Når kjøttet har stått en stund vendes det grundig i 8 ss maizena, før det stekes på medium-høy varme i mye olje. Det er best å steke litt kjøtt av gangen i en stor wok, da blir kjøttet sprøtt og godt. Når kjøttet er stekt settes det til side i en skål.
Løk og hvitløk freses raskt før resten av grønnsakene tilsettes.
Når grønnsakene er blitt litt møre tilsettes også ananas, og sausen helles over til slutt. Når dette har putret i noen minutter tilsettes kjøttet og alt blandes. Kjøttet kan også serveres ved siden av sausen, da holder det seg sprøtt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar