Oppskriften på denne fant jeg på internett sånn helt tilfeldig for lenge siden. Jeg har laget den noen ganger og kommet frem til at den må faktisk være en av verdens beste sauser! Oppskriften er ikke så vanskelig heller :)
Grønnpeppersaus
Ingredienser:
1 ss margarin
1 gul løk, finhakket
1 kjøttbuljongterning3 dl kremfløte
1 dl vann
1 toppet spiseskje lys sennep1 liten finhakket sjarlottløk
(sjarlottløken kan sløyfes, men er veldig god)
1 spiseskje knust grønn pepper (kjøpes hele)
Slik gjør du:
Smelt smøret i en ikke så alt for liten gryte og legg i løken + sjarlottløken. La dette surre på svak varme uten å bli brunt. Ha så i grønnpepperen og surr et par minutter til. Tilsett sennep og spe med fløte, vann og buljongterningen til slutt. Rør ut buljongterningen og la sausen koke inn til passe tykk konsistens under omrøring. 5-10 minutter har vist seg å være passe, for man bestemmer jo selv hvor tykk man liker sausen sin!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar