torsdag 5. august 2010

En av verdens beste sauser!

Oppskriften på denne fant jeg på internett sånn helt tilfeldig for lenge siden. Jeg har laget den noen ganger og kommet frem til at den må faktisk være en av verdens beste sauser! Oppskriften er ikke så vanskelig heller :)

Grønnpeppersaus

Ingredienser:
1 ss margarin
1 gul løk, finhakket
1 kjøttbuljongterning
3 dl kremfløte
1 dl vann
1 toppet spiseskje lys sennep
1 liten finhakket sjarlottløk 
(sjarlottløken kan sløyfes, men er veldig god)
1 spiseskje knust grønn pepper (kjøpes hele)

Slik gjør du:
Smelt smøret i en ikke så alt for liten gryte og legg i løken + sjarlottløken. La dette surre på svak varme uten å bli brunt. Ha så i grønnpepperen og surr et par minutter til. Tilsett sennep og spe med fløte, vann og buljongterningen til slutt. Rør ut buljongterningen og la sausen koke inn til passe tykk konsistens under omrøring. 5-10 minutter har vist seg å være passe, for man bestemmer jo selv hvor tykk man liker sausen sin!

Denne nammelige sausen passer helt utmerket til helstekt filet av svin, men også til andre kjøttretter med poteter, ris eller til og med potetmos! Legg kjøttet direkte i sausen eller hell den over til slutt. Bon appétit!
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...