søndag 17. oktober 2010

Fetasalat

Hvis det er noe jeg virkelig digger innen mat så er det fetaost og olivenolje! Det kjipe er at man faktisk må lete litt for å finne den skikkelig gode fetaosten her i Norge. Når det gjelder olivenolje så ble jeg totalt frelst etter en tur til olivenoljens mekka, nemlig Kreta. Fyttisøren, så GOD olivenolje skal en lete lenge etter her til lands! Lykkelig som få var jeg, da jeg fikk med meg to gode flasker med egenprodusert olivenolje fra gresk en bonde og en restauranteier vi ble kjent med der nede. Jeg gruer meg allerede til den dagen det går tomt! Da må jeg nok reise tilbake og hente mer! 

I mellomtiden savner jeg den faste greske fetaosten.. OG i den sammenheng så lager jeg rett som det er denne nammelige salaten jeg tenkte å dele med dere! Jeg må tilstå at den er ikke gresk eller noen bestemt type salat. Jeg kan nemlig ikke fordra verken tomat eller paprika! Så dette er en liten hyllest til mine medmennesker som føler at salaten slettes ikke trenger å ha noe rødt fargespekter for å være fargerik! Til dere andre, sleng oppi tomat eller paprika (fyttisøren..) om dere tør.


Min beste fetasalat

Du trenger:
Hjertesalat + rød og grønn lollo. IKKE ferdigsalat som allerede er oppskåret! 
(Trippelsalaten i kjøledisken er genial, der får du en bunt av hver som er klar til kutting)
1 pk GOD fetaost (evt. terninger på glass i olje, funker også hvis du ikke har god olivenolje)
1 rødløk
1/2 agurk (bør være god og fast)
olivenolje av god kvalitet
1 pk ristede pinjekjerner
1 sitron (the real deal, ikke noe saft på flaske)
salt og pepper (helst grovkvernet)


Slik gjør du:

Skyll salaten og kutt den slik du ønsker, jeg liker best når det er litt å knaske på. Agurken deles på langs to ganger og kuttes slik at en sitter igjen med trekanter. Rødløken den kuttes akkurat slik du ønsker, men husk at mellomstore biter åpner for at løkelskeren kan digge løken sin, mens den skeptiske kan plukke ut herlighetene uten å måtte bruke microskop. Du er nå kommet halvveis, og det er her jeg skiller salatelskerne fra ferdigsalatmenneskene!

Trikset er nemlig å ta til sides akkurat så mye salat en trenger I DAG, for så og sette resten inn i kjøleskapet til morgendagen (hvis det blir for mye med alt på en gang). Først når dette er gjort kan en putte resten av ingrediensene oppi den salaten som skal spises I DAG. Grunnen til det er at salaten fort blir daff og vissen hvis den står for lenge i ferdig tilstand.

Del fetaosten i terninger og rist pinjekjernene lett på pannen (til de begynner å lukte) før de puttes i salaten. Til slutt smaksettes salaten med rikelig med olivenolje og for guds skyld bare klin til! Olivenolje er sunt som få! I tillegg er det ekstra godt med grovkvernet salt og pepper (en god del salt faktisk) før en helt til sist klemmer en over en skikkelig dose med sitronsaft! Smak på herligheten og tilsett mer av hva det nå enn skulle mangle noe av og bare nyyt! Bon appétit!
 



 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...