Brokkoli og hvitløk er skikkelig elsk på tunga mi, så denne her har jeg spist mange ganger. Jeg husker vi begynte å lage den hjemme for en del år siden, så da passer det fint at jeg graver den frem igjen synes jeg! Blandingsforholdene er litt mix og triks etter hvor stor langpanna di er, men dette passer i alle fall til min langpanne og ca. 4 porsjoner:
Du trenger:
400gr kyllingfilet, skjært i terninger
1pk bacon, i terninger
4-5 poteter, riflet i tynne skiver
1 brokkoli, i små buketter
1 kremfløte
1/2 løk, hakk den slik du vil
2-3 hvitløksfedd, finhakket (kan sløyfes hvis du er rar)
revet ost
Slik gjør du:
Start med å smøre langpannen godt før du rifler potetene og fordeler dem jevn utover i bunnen. De kan godt overlappe litt, men det skal ikke være noe massivt lag med poteter. Bruk god nykvernet pepper og aromatkrydder over potetene, ikke bruk for mye salt da baconet er ganske salt. Kyllingfilet og bacon stekes hver for seg og legges over potetene sammen med hvitløken (som kan sløyfes). Brokkolibukettene bør kokes halvt møre og før fordeles på toppen, hvis ikke blir de bare brent når de kommer i ovnen. Hell over kremfløten og putt langpannen i ovnen på rundt 160° i 20 minutter, eller til potetene er møre. Helt til slutt fordeles revet ost på toppen og langpannen puttes i ovnen i enda 10 minutter til osten har smeltet. Så er alt klart! Bon appétit!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar